Vuoripäivä - Mountain Day

Apiksen ensimmäinen Vuoripäivä järjestettiin alla olevan ohjelman mukaisesti 25.10.2014 ravintolalaiva Wäiskissä. Kiitokset osallistujille. Uutta Vuoripäivää olemme jo suunnittelemassa, ja siitä saamme tänne lisää infoa hieman myöhemmin.  

Vuoripäivä sisältää tiiviin koulutuspaketin sekä kevyempää ohjelmaa ja hauskaa yhdessäoloa vuoristoon matkaaville hiihtäjille, vaeltajille ja kiipeilijöille!  Päivä sopii erinomaisesti sekä ihan aloittelijalle että kokeneelle vuorikauriille. Päivään osallistumiselle ei ole esitieto- tai taitovaatimuksia. Tule, ja ota kaverisikin mukaan oppimaan ja pitämään hauskaa!


Kouluttajina Suomen omia huippunimiä ja alansa ammattilaisia mm.

  • Auktorisoitu lumiturvallisuuskouluttaja & seikkailukasvatuksen lehtori Eeva Mäkelä: Lumiturvallisuusluento sekä työpajaharjoituksia mm. turvallisen reitin valintaan liittyen

  • Meteorologi & pitkän linjan kiipeilijä ja hiihtäjä Mikko Routala: Vuorilla liikkujan sääoppia ja omatoimista sään ennustamista.
  • Lääkäri & alppikiipeilijä Johannes Kärkkäinen: Lähdössä vuorille? ohjeita vuorireissulle valmistautumiseen sekä vinkkejä alppikiipeilijän EA-laukusta

Tiiviin koulutusosuuden jälkeen vapaamuotoisempaa ohjelmaa mm.

  • Kaisa Kärkkäinen: Taukojoogaa vuorilla liikkujille
  • Sauna & poreallas vuoripäiväläisten käytössä
  • Mia Graeffe: valmistautumisesta Mount Everestille sekä seikkailusta maailman katolla
  • Musaa DJ A. Myllykoski 
  • Rentoa yhdessäoloa, kilpailuja, ylläreitä  jne.


 

Vuoripäivän ohjelma:

9.30 - 10.30   Johannes Kärkkäinen: Lähdössä vuorille? Luento sisältää ohjeita vuorireissulle valmistautumiseen ja korkeassa ilmanalassa toimimisen kannalta keskeisiä perusasioita; muun muassa vuoristotaudin ennaltaehkäisyä ja hoitoa sekä alilämpöisyyteen, nesteytykseen ja ravitsemukseen liittyviä seikkoja.

Tavoitteena on luoda kuulijoille kuvaa elimistön toiminnasta korkeassa ilmanalassa ja sen järkevästä huomioimisesta vuoristossa liikuttaessa. Luennon kuultuasi sinun on helpompi valmistautua tulevaan ja tyypillisimmät virheet välttäen nauttia matkastasi täysipainoisemmin.

Luennoitsija Johannes Kärkkäinen on lääkäri ja kokenut kiipeilijä ja vuorilla liikkuja. 

10.30 - 10.40  Tauko

10.40 - 12.15   
Mikko Routala: Vuorilla liikkujan sääoppia ja omatoimista sään ennustamista: Meteorologi ja pitkän linjan hiihtäjä & kiipeilijä syventää kuulijoille klimatologiaa, sääoppia sekä säähän liittyvää päätöksentekoa ennen suoritusta ja suorituksen aikana.

12.15  - 13.00   Tauko ja mahdollisuus ruokailuun etukäteen lounaan tilanneille

13.00 - 14.00  Eeva Mäkelä: Lumiturvallisuusluento

Kouluttaja Eeva Mäkelä on auktorisoitu SLAO Lavin kouluttaja. Eeva on suorittanut arvostetun Canadian Avalanche Association:in Industry Training Program Level 2 koulutuksen, joka on ammattilaisille suunnattu koulutuskokonaisuus.

14.00 - 14.10   Tauko

14.10  -  15.15   Eeva Mäkelä: Lumiturvallisuuteen liittyviä työpajaharjoituksia: lumionnettomuusraportin analysointi pienryhmissä, kartan ja kuvien perusteella turvallisen reitin valinta pienryhmissä, laskurepun sisällön esittely. 

15.15  - 15.30    Tauko - kahvi/tee etukäteen tilanneille

15.30 - 16.00    Johannes Kärkkäinen: Alppikiipeilijän EA laukku

16.00 - 22.00   Musaa dj Aleksi Myllykoski, ravintola avoinna, tuote-esittelyjä, kilpailuja jne.

16.15 -  17.00    Kaisa Kärkkäinen: Taukojoogaa vuorilla liikkujille

17.00 - 20.00   
Saunaosasto porealtaineen käytössä vuoripäivään osallistuville

19.30 -                Tarjoillaan seisovasta pöydästä Tapaslautanen - etukäteen tilanneille                  
      
20.00 - 20.45  Mia Graeffe: Valmistautumisesta Mount Everest reissulle & seikkailusta maailman katolla

               -22.00  Tapahtuma päättyy

Vuoripäivään osallistuville ohjeita täältä


Vuoripäivän menossa mukana ovat yhteistyökumppanimme; 

Lämpimästi tervetuloa kaikille!

Vuoripäivään osallistujat voivat tilata Ravintola Wäiskistä etukäteen maittavan lounaan ja iltapäiväkahvit sekä illaksi tapas-lautasen. Ruokavaihtoehdoista lähetetään lisäinfoa tapahtumaan ilmoittautuneille.

Ole yhteydessä outofoffice@adventurepartners.fi, niin kerromme lisää Vuoripäivästä!