Jääkiipeilyn jatkokurssi

Ajankohta ja paikka:

Seuraava Pirunkallion yleinen jatkokurssi aikataulutetaan kaudelle 2019. Jos sinulla on oma porukka, ole yhteydessä ja sovitaan privakurssi

Pirunkallio, Helsinki

Hinta: 290 € / henkilö (sis. ALV 24 %) 

Ilmoittaudu kurssille verkkokaupassa

Jääkiipeilyn jatkokurssilla opetetaan turvallisia alaköysikiipeilytekniikoita jääruuveja ja hakoja varmistuksina käyttäen. Kurssin jälkeen kurssilainen kykenee toimimaan myös useamman köyden pituuden mittaisilla jääkiipeilyreiteillä. Keskeisimmät sisällöt ovat jäävarmistusten asentaminen ja poistaminen, liidaaminen erilaisilla köysillä, ankkuripisteen rakentaminen ja sillä toimiminen, jään laadun arviointi ja kiipeilyparin yhteistoiminta.

Kurssilla myös kerrataan liidaajan varmistaminen, laskeutuminen ja yläköysiankkurin rakentaminen ja käydään läpi yleisimmät vaaratilanteet ja niiden ennaltaehkäisy. Yhdistelmänä jää- ja kalliokiipeilyn jatkokurssit antavat hyvän pohjan alppikiipeilyreiteillä toimimiseen. Olet valmis jääkiipeilyn jatkokurssille, jos olet harrastanut kiipeilyä aktiivisesti vähintään puoli vuotta ja hallitset jää- ja seinäkiipeilyn peruskurssien sekä seinäkiipeilyn jatkokurssin sisällöt.

Kurssin hinta sisältää teoriaopetusta, kaksi päivää käytännön harjoittelua, jääkiipeilyn jatkokurssilla käytettävien kiipeilyvarusteiden (joita sinulla ei itsellä vielä ole) lainan. Lista tarvittavista henkilökohtaisista varusteista lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä. 

Järjestämme kursseja myös joustavasti kiinnostuksen mukaan - jos kurssia ei ole aikataulutettu tai kurssiajankohta ei sovi niin ilmoittaudu kiinnostuneeksi, otamme yhteyttä kun seuraava kurssi järjestetään.

Alaikäraja kursseillemme on 14 vuotta ja kurssikielenä on suomi ellei toisin mainita. Suosittelemme hankkimaan kiipeilyharrastuksen kattavan tapaturmavakuutuksen ennen kiipeilykursseille osallistumista.