Offaritekniikkakurssit Ylläksellä

Ajankohta:


Offaritekniikka peruskurssi:  1.3 - 2.3.2018
Offaritekniikka jatkokurssi:  3.3 - 4.3.2018

Paikka: Ylläs, Äkäslompolo

Hinta: 250 eur ( sis alv 24%)

Ilmoittaudu
verkkokaupassa

Offaritekniikkakurssimme sisältävät kaksi päivää tehokasta hiihtoa, joiden aikana keskitytään offarihiihtotaidon kehittämiseen vaihtelevissa lumiolosuhteissa. Kurssilla opitaan offarilaskutekniikkaa ja laskutaktiikkaa sekä turvallisten laskulinjojen valintaa. Offaritekniikan peruskurssilla käytetään hiihtohissejä siirryttäessä eri laskupaikoille, mutta on hyvä varautua myös pieneen tamppaamiseen tai kävelyyn, jos sopivat laskupaikat ovat hieman sivummalla. Offaritekniikan jatkokurssilla siirrytään hissioffareilta takamaastoon. Silloin osallistuja tarvitsee myös nousukarvat skinnausta varten. 

Asiantuntevan ja kokeneen kouluttajan avulla opitaan nauttimaan laskusta rinteiden ulkopuolella.

Kurssisisältö:
- Offarilaskutekniikka
- Vaihtelevat lumiolosuhteet ja laskutekniikan soveltaminen olosuhteisiin
- Laskutaktiikka ja laskulinjan valinta
- Turvallisten laskureittien valinta ja riskien hallinta

Ennakkotiedot:
- Rinnehiihtotaito

Varusteet:
- Sukset jotka soveltuvat offarilaskuun ( suksia myös mahdollisuus vuokrata AP:lta)
- Lumiturvallisuusvarusteet (lumivyörylähetin, lapio, sondi – AP:lla on joitakin settejä vuokrattavana, tiedustele etukäteen)
- Peruskurssilla emme tarvitse nousukarvoja, sen sijaan jatkokurssilla tarvitsemme.

Kurssin ohjelma:

Päivä 1
Klo 10.00 Tapaaminen Äkäslompolon puolella Ylläs Ski:n Y1 yläkahvilan aulassa. 
Klo 10.00 - 12.00 offaritekniikka:
Välineet ja varustautuminen offareille, toimenpiteet lähdössä, perustekniikan osa-alueet ja niiden harjoitteleminen, osallistujien valmentaminen - painopiste tekniikassa.
Klo 12.00 - 13.00 lounas, jonka jälkeen tapaaminen Y1 ravintolassa samassa paikassa kuin aamullakin
Klo 13.00 - 16.00 rinnekierros: Opitun soveltaminen Yllästunturin offareilla, offariteknniikka metsässä, taitojen soveltaminen vaihtelevissa olosuhteissa, hiihtotaktiikka, mahdollisuus välikaakaolle Yllästunturin huipulla Kammissa.
Klo 16.00 ohjelma päättyy Y1 eteen. Ryhmästä riippuen voimme päättää afteriin, jossa kootaan päivän kokemuksia yhteen ja luodaan katse seuraavaan päivään.

Päivä 2.
Klo 10.00 tapaaminen Y1 ravintolassa
Klo 10.00 - 12.00 offaritekniikka:
Laskeminen jyrkällä, tekniikan soveltaminen vaihtelevaan alustaan, Ylläksen offarit kartalla (kouluttajalla kartat), laskusuunitelman tekeminen
Klo 12.00 - 13.00 lounas 
Klo 13.00 - 16.00 rinnekierros: opitun soveltaminen Tunturikierroksella, hiihtopaikkojen valinnan perusteet, taitojen soveltaminen vaihtelevissa olosuhteissa, ryhmän toimiminen offareilla, turvallisuuden hallinta offareilla (Huom! tämä ei ole kuitenkaan lumiturvallisuuskurssi)
klo 16.00 ohjelma päättyy Y1 eteen. Ryhmästä riippuen voimme päättää afteriin, jossa kootaan kurssin kokemuksia yhteen.

Sisällöissä edetään ryhmän taitojen ja kehittymisvauhdin mukaan. Ryhmän toiveiden mukaan sisältöä myös osaltaan pyritään muokkaamaan.

Järjestämme kursseja myös joustavasti kiinnostuksen mukaan - jos kurssia ei ole aikataulutettu tai kurssiajankohta ei sovi niin ilmoittaudu kiinnostuneeksi, otamme yhteyttä kun seuraava kurssijärjestetään.

Alaikäraja kursseillemme on 14 vuotta ja kurssikielenä on suomi ellei toisin mainita. Suosittelemme hankkimaan tapaturmavakuutuksen joka kattaa laskettelun ja hiihdon rinteiden ulkopuolisilla alueilla.  

Katso myös;

Lumiturvallisuuden peruskurssi - SLAO Lavin 1, Ylläs
Toptur hiihtoretki Lyngenissä
Haute Route hiihtovaellus Verbier- Zermatt