Sporttikiipeilyä Etelä-Espanjassa

Seuraava kiipeilytapahtuma El Chorrossa järjestetään 9.- 15.11-2018

El Chorron kalkkikivirotko halkoo vuoristoa Etelä-Espanjassa, Andalucian maakunnassa, n. 50km Malagasta luoteeseen.  Maailmanluokan kiipeilykohteen pulttaaminen on aloitettu jo 1980-luvulla, ja tätänykyä alueelta löytyy tuhatkunta reittiä.  El Chorro tarjoaa varmasti kiivettävää kaikille sporttikiipeilystä kiinnostuneille, koskapa vaikeusastetta löytyy väliltä  4 - 9a+. Reittejä on joka lähtöön, multi-pitch big wall reiteistä lyhyeen yläköysittelyyn.

Sään puolesta El Chorro soveltuu kiipeilyyn oikeastaan koko Suomen kesäkiipeilykauden ulkopuolisen ajan,  kesä-syyskuun välinen aika on turhan kuuma useimmille.  Sateisin kuukausi on tammikuu, silloin sadepäiviä kertyy keskimäärin seitsemän. Tammikuu on myös kylmin, kylmien öiden painaessa keskilämpötilan16 asteeseeen. Lämpimien päivien ansiosta Tammikuukin tarjoaa kuitenkin useinmiten lähes ihanteelliset kiipeilyolosuhteet.

Kiipeilyn lisäksi alue tarjoaa hienot puitteet myös monelle muulle ulkoilmaharrastukselle kuten maastopyöräily, vaellus tai melonta. Lisäksi alueella on erinomainen mahdollisuus tutustua aitoon Espanjalaiseen elämänmenoon, läheiset pienet kaupungit ja kylät tapas-baareineen tarjoavat oivat puitteet lepopäivän viettoon. Eikä välimeren rannan aurinkoonkaan ole kuin 50km matka. 

Jos aurinkorannikolla lomailijan käytettävissä vähemmän aikaa, voi  sporttikiipeilyä harrastaa myös Mijaksen tai Benahaviksen kallioilla. Malagaan,  Torremolinokseen ja Fuengirolaan nähden läheisen sijaintinsa vuoksi Mijaksen n. 70 reittiä ja Benahaviksen 65 sporttireittiä tarjoavat  lomalaisille hyvän  kohteen päiväkiipeilyretkelle tai vaikka ohjattuun kiipeilykokeiluun.

Järjestämme tapahtumia El Chorrossa ja muualla Andalucian maakunnassa syyskauden aikana. Tapahtumissa voit kiipeillä itsenäisesti omalla porukalla, yhdessä muun ryhmän kanssa  tai opastettuna kiipeilyoppaan johdolla. Tapahtumien aikana voit myös suorittaa kalliokiipeilyn perus-, jatko- tai sport multipitch kurssit tai ottaa henkilökohtaista tekniikkavalmennusta.

Järjestämme tapahtumissa majoitukset ja kyyditykset  lentokentältä majoituksiin sekä majoituksista kohteisiin. Meiltä saat myös tarvittaessa kiipeilytarvikkeet käyttöösi tapahtuman ajaksi.

Tapahtuma-ajankohtien ulkopuolella järjestämme ohjattua kiipeilyä sekä kiipeilyn perus- ja jatkokursseja koko sesongin ajan (Syyskuun alusta Toukokuun loppuun). Järjestämme tarvittaessa myös majoituksen ja kuljetukset.  Majoitusvaihtoehtoja löytyy useita eri tasoisia ja tyylisiä, perinteisestä hotellista yhteismajoitukseen muiden kiipeilijöiden kanssa. Yhteismajoituksessa on yksityishuoneet omilla suihkuilla ja wc-tiloilla sekä yhteiset suuret oleskelu- ja keittiötilat, joissa on  mahdollisuus valmistaa omat ruuat. Palveluun sisältyy tarvittaessa aaminen, päivän eväät sekä illallinen. 
                       
Opastetussa kiipeilyissä ja yksityiskursseissa noudatetaan opaspalveluiden hinnoittelua, eli oppaan päiväveloitus jaetaan osallistujien kesken.