Haute Route hiihtovaellus Verbier - Zermatt

 Järjestämme retken tilauksesta

Hinta sisältää:
- Vuoristo-oppaan viidelle täydelle hiihtopäivälle
- Yöpymiset vuoristomajoissa puolihoidolla   ohjelman mukaisesti hiihtovaelluksen ajan.   
                                       
Halutessasi varaamme puolestasi hotelliyöpymiset tulo- ja lähtöpäiville Herbriggenin basecamp hotelliin, missä myös retken alkutapaaminen järjestetään. 

Hinta ei sisällä:
- Lentoja Hki-Zurich-Hki
- Junalippuja Zurich-Herbriggen-Zurich sekä Zermatt-Herbriggen
- Päivällista ja 
hotellia tulo- ja lähtöpäivänä
- Kuljetusta Herbriggenistä Verbieriin Haute Routen lähtöaamuna ( järjestämme yhteiskuljetuksen hotellilta)
- Hissilippua Verbierissä
- Lounaita sekä juomia hiihtovaelluksen aikana
- Ohjelman muutoksesta aiheutuneita lisäkuluja, esim. säästä johtuen aiheutuneesta muutoksesta aiheutuneita lisäkuluja 

Ohjelma:

Päivä 0 : Osallistujat saapuvat Herbriggeniin basecamp hotelliin omatoimisesti. Tapaamme illalla ryhmän kanssa.

Päivä 1 ( 9.4):  Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellin kuljetuksella Verbieriin (1h 45min ajomatka hotellilta). Nousemme Verbieristä hissillä ylös. Hiihtokeskus on tunnettu Free Ride mahdollisuuksistaan joista pääsemmekin nauttimaan, kun laskemme Mominin solan suuntaan. Nousemme solan yli, josta jatkamme jäätikön yli Rosablanche vuoren huipulle. Sieltä meitä odottaa nautinnollinen lasku Prafleueri hyttelle, jossa yövymme.

Päivä 2:  Päivän etappinamme on vaeltaa Prafleuri hytteltä Dix hyttelle. Maasto tällä välillä antaa meille olosuhteiden salliessa poiketa normaalireitiltä ja laskea hienoja variaatioita.

Päivä 3: Dix Hytteltä jatkamme matkaamme ensin kohti Pigne de Arollaa (3790m).  Mahtavan vuoren huippu on vaelluksemme korkein kohta ja sieltä avautuvat näkymät jäätikoiden peittämille Wallisin Alpeille. Laskemme paikoitellen jyrkkää jäätikköä pitkin Vingette hyttelle, joka sijaitesee huikealla paikalla kallionnyppylällä.

Päivä 4: Vingette Hytteltä vaelluksemme jatkuu jäätiköiden peittämissä puhuttelevissa maisemissa ylös Collonin solaan, josta pistäydymme Point D’ Oren nimisellä huipulla. Edessä on pitkä lasku Arollan jäätikköä pitkin kohti laaksoa. Emme jatka alas Arollan kylään vaan vaihdamme suuntaa ylös kohti Bertolin solaa ja siellä sijaisevaa samannimistä hytteä. Jos Vingette hytte oli huikealla paikalla niin Bertol on sitä ehkä vielä enemmän. Viimeiset metrin on noustava pystysuoria tikkaita pitkin!

Päivä 5: Vielä viimeinen klassikkoetappi jäljellä. Bertol Hytteltä hiihdämme Mont Mine jäätikön yli ja nousemme Tete Blanche (3707m)vuorelle. Huipulta ovat huikasevat näkymät länsialppien nelitonnisille. Dent Blanche, Dent d`Herens ja Matterhorn ovat aivan tuntumassa.  Laskureittimme  kaukana alhaalla sijaitsevaan Zermattiin on mieleenpainuva. Ensin serakkien rikkomalle Stöckji jäätikölle ja sitten Zmutt jäätikköä Dent d`Herensin ja Matterhornin edestä kohti kylää.  Zermatista palaamme  lyhellä autokyydillä  tai junalla Herbriggeniin base camp hotelliin. Haute Route ohjelma päättyy

Hiihtovaellus edellyttää osallistujalta hyvää kuntoa, laskettelutaitoa sekä jonkin verran kokemusta off-piste laskemisesta.  Vaelluspäivien pituudet vaihtelevat 4-8 tunnin välillä. 

Ohjelmaan voi tulla muutoksia säästä johtuen. Opas katsoo tilanteen mukaan parhaan mahdollisen vaihtoehtoisen ohjelman huonon sään päiville. Suosittelemme hankkimaan tapaturmavakuutuksen joka kattaa laskettelun ja hiihdon rinteiden ulkopuolisilla alueilla. Lisätiedot outofoffice@adventurepartners.fi, ole yhteydessä, niin kerromme lisää !

Suosittelemme ennen Haute Route hiihtovaellusta:

Offaritekniikkakurssi Ylläksellä
Lumiturvallisuuden peruskurssi, Ylläs